ЗА ПРИМОРСКО


Разположен на около 50 км. югоизточно от Бургас, Приморско съчетава в себе си много предимства за една ползотворна и незабравима почивка.

Уникалните плажове, благоприятният климат и разнообразните атракции са само част от нещата заради, които си заслужава да посетите Приморско и региона.

Приморско е български морски курорт и важен туристически и икономически център на Южното Черноморие. Разположен е в залив във формата на полумесец, осеян от най-чистите, най-дългите и най-големите плажове и дюни на българското Черноморие.

Предлагат се условия за различни видове туризъм – не само рекреационен, но и културен, селски, риболовен, ловен, спортен, екотуризъм и др.

Ежегодния вече ултра крос триатлон „Лъвско сърце” събира все

повече любители на спорта като участници или зрители. 3 км. плуване в залива на плаж Перла, 116 км. планинско колоездене в горите на Странджа и 21 км. бягане в резерват Ропотамо – гаранция за едно уникално изживяване.

Едни от най-прекрасните и живописни плажове по цялото Черноморие може да откриете тук. Дълги, просторни ивици простиращи се и от северната и от южната част на полуострова. Фин, златист, мек пясък, който дава неповторимо усещане движейки се бос по него.

Северния плаж се намира на 200 метра от центъра на града и достига чак до бившата резиденция Перла и плаж Перла, който е естественото продължение на северния плаж на Приморско. Южният от другата страна стига чак до Китен. Общо плажната ивица на Приморско се простират на почти 10 км.

По размера на плажовете, отнесени към общата площ на територията, община Приморско е с най-добър показател, сравнен с останалите крайморски общини в България.

Забележителности край Приморско


Всяка година град Приморско е посещаван от стотици хиляди чуждестранни и български туристи.

Градът е предпочитана дестинация заради благоприятния климат, красивата си природа, уникалните плажове, историческите и културни паметници на негова територия.

Гостоприемното местно население и не на последно място различните атракции предлагани на туристите, които го правят подходящ както за спокойна семейна почивка, така и за интензивна почивка с много партита и емоции. Силно развит туризъм и строителство.

Инфраструктурата на Приморско е добре оформена, има редовни автобуси до съседните курорти и градове, редовна линия до столицата и редица дестинации в чужбина.

В града има аквапарк, ресторанти предлагащи българска традиционна кухня, заведения за бързо хранене, пицарии, кафета, барове, дискотеки, бистра, снек барове и магазини.

Атракции като кайт сърф, водни ски, водни пързалки, сърф, скутери, джетове, риболов, разходка с лодка и яхта, плажен волейбол, тенис кортове и много други са само част от забавленията за почиващите туристи.

Приморско има интересна история и много артефакти, с които може да се запознаете в Историческия музей на града. Вълчаново кале и Змейова къща са само част от интересните места в Приморско. Сред забележителностите са месността Бегликташ, като на това място можете да присъствате на интересно художествено пресъздаване на древен тракийски ритуал. Друга забележителност в Приморско е Лъвската глава. Тя е величествена и може да се види преминавайки покрай река Ропотамо след Аркутино. На територията на резерват Ропотамо се намират множество интересни и уникални природни обекти.

parallax background


Маслен нос


Приморско е разположен на полуостров, вдаден в Черно море между лагуната-залив Стамополу и Дяволския залив, в подножието на странджанските върхове.
Живописният Маслен нос, нос Коракя, устието на река Ропотамо, Дяволска река, скални образувания като Лъвската глава и двата просторни плажа с чисти и фини пясъци са обградени с живописни дюни.Плажовете в Приморско


Крайбрежната зона се характеризира със заоблени форми. На запад от град Приморско се намира хълма Узунжа, с който завършва третото поред най-високо разклонение на Странджа планина в този край. Релефът на Приморско е уникален с разнообразието и красотата си.
Безспорно сред неговите забележителности особено се открояват плажните му ивици, които са с площ 1190 хиляди квадратни метра защитени дюни и плажове.


parallax background

РЕЗЕРВАЦИЯ